Ga terug
+ servings
Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet

3.8 van 59 stemmen
Recept afdrukken
Carpaccio van rode biet met pistache en feta, een feestelijk vegetarisch voorgerecht, snel en eenvoudig te maken voor brunch of (kerst)diner.
Gang voorgerecht, voorgerecht kerst
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 perspnen
calorieën 172

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bieten
  • zakje rucola of sla
  • 50 gr pistachenoten
  • 50 gr feta kaas
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • t tl honing

Instructies

  • Snij de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.
  • Meng de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
  • Verdeel de fetakaas of een andere kaas naar keuze en maak af met de pistache.Bie­ten­car­p­ac­cio maken doe je zó.