Carpaccio van rode biet met pistache en feta, een feestelijk vegetarisch voorgerecht, snel en eenvoudig te maken voor brunch of (kerst)diner.
Gang voorgerecht, voorgerecht kerst
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4perspnen
calorieën 172
Ingrediënten
500grgekookte bieten
zakjerucola of sla
50grpistachenoten
50grfeta kaas
1elrode wijnazijn
3elextra vierge olijfolie
2tlmosterd
ttlhoning
Instructies
Snij de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, mandoline of kaasschaaf. Leg de plakjes biet op de borden zodat het bord mooi gevuld is en maak de dressing.
Meng de wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing en roer of schud tot een dressing. Besprenkel de biet met de dressing en verdeel de rucola over de bieten carpaccio.
Verdeel de fetakaas of een andere kaas naar keuze en maak af met de pistache.Bietencarpaccio maken doe je zó.