Een eenvoudig recept voor gegrilde aubergine met een krokant laagje en smeltende mozzarella. Ideaal als voorgerecht, bijgerecht of tapas.
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 12porties
calorieën 150
Ingrediënten
1aubergine
4elbroodkruimels
150mltomatenpuree
1bolmozzarella
olijfolie
Zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in 12 plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de plakjes aubergine over de ovenschaal en bestrooi ze met de broodkruimels.
Doe een eetlepel tomatenpuree op ieder plakje en breng het op smaak met wat zout, peper en olijfolie. Bak de plakjes aubergine ongeveer 15 minuten in de oven.
Snij de mozzarella in plakjes en leg op ieder plakje aubergine een plakje mozzarella. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak het voor nog 10 á 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal ze uit de oven en bestrooi ze eventueel met wat overgebleven broodkruimels voor extra knapperigheid.