Ga terug
+ servings
Zelf croissants maken

Croissant maken

3.6 van 132 stemmen
Recept afdrukken
Bak je eigen Franse croissants met sesamzaadjes voor een knapperig korstje. Een heerlijk ontbijtidee om je weekend goed te beginnen!
Gang lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 160

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 el melk
  • sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal van rechts boven tot links onder doormidden. Je hebt dan 2 driehoeken per plakje. Rol het deeg vanaf een schuine kant, schuin op en maak er een mooi croissantje van.
  • Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de melk en smeer hier de croissantjes mee in. Strooi de sesamzaadjes over de ingesmeerde croissant.
  • Zet de bakplaat 10/12 minuten in de oven. Haal de croissants uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze op eet. Klaar zijn je zelfgemaakte croissant met een heerlijk knapperig korstje.