Spinazietaart met ei en bladerdeeg, een snelle spinaziequiche met knoflook, parmezaan en pijnboompitten. Ook lekker met (vega) gehakt. Probeer het nu!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 50 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 592
Ingrediënten
1rolvers bladerdeeg
450grverse spinazie
2teentjesknoflook
4eieren
60grpijnboompitten
80grparmezaanse kaas
200grgehakteventueel vegetarisch
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van zo’n 18 cm doorsnede met het bladerdeeg inclusief het bakpapier.
Pel en pers de knoflook, bak in een scheut olijfolie en roerbak de spinazie mee. Breng flink op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Klop de eieren los en voeg de uitgelekte spinazie, parmezaan en de helft van de geroosterde pijnboompitten toe. Verhit de pan met 1 el olijfolie, bak het (vega) gehakt rul en breng op smaak.
Strooi een handje pijnboompitten over de bodem van het deeg en verdeel daar het gehakt over. Schenk het spinaziemengsel in de vorm en maak af met de laatste pijnboompitten. Bak de spinazietaart met ei in zo’n 40 minuten gaar in de oven.