Ga terug
+ servings
Penne met spinazie gehakt en roomkaas recept

Pasta met spinazie en gehakt

3.4 van 232 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een heerlijke recept voor penne met spinazie, gehakt en roomkaas, klaar in slechts 15 minuten. Ideaal voor drukke dagen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 950

Ingrediënten

  • 400 gr penne pasta
  • 500 gr spinazie diepvries
  • 400 gr gehakt
  • 1 rode ui
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de spinazieblokjes toe aan het gehaktmengsel en laat deze langzaam ontdooien. Als de blokjes spinazie zijn ontdooid, kan de kruidenkaas erbij. Roer het geheel goed door. Laat het kort inkoken op middelhoog vuur totdat er een romige saus ontstaat.
  • Voeg de penne, als deze klaar is, bij de saus en schep het geheel door elkaar. Klaar is je pasta met spinazie en gehakt. Eet lekker met Parmezaanse kaas.