Rijst met salsa van feta, munt, olijven en granaatappel. Erg simpel zelf te maken, deze Ottolenghi rijst staat zo op tafel. Warm of als salade.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Iraanse keuken
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 380
Ingrediënten
300grbasmatirijst
40grboter
600mlkokend water
35grmunt
120grmunt
pepervers gemalen
Salsa
40grolijven zonder pit
90grgranaatappelpitjes
40grwalnoten
3elolijfolie
1elgranaatappelmelasse
1teenknoflook
Instructies
Verwarm de oven voor op 230 graden. Doe de rijst in een ovenschaal. Voeg zout en gemalen peper toe naar smaak. Smelt de boter, kook het water en giet beide over de rijst. Leg de takjes munt bovenop, bewaar 10 gram voor de salsa.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven tot de rijst gaar is en al het water heeft opgenomen.
Doe intussen alle ingrediënten voor de salsa in een kom. De olijven in ringen, de knoflook geperst, de noten gebroken, de overige munt gehakt. Meng alles door elkaar en zet even weg.
Haal de schaal met rijst uit de oven en verwijder de folie. Haal de takjes munt van de rijst, haal de blaadjes van de takjes en meng bij de rijst.
Schep de salsa over de rijst en bestrooi met gebrokkelde feta. Serveer de Ottolenghi rijst direct, warm of koud als een salade.