Polenta maken 'n Italiaanse klassieker, hartige punten van polenta, knapperige frietjes of smeuïge polenta puree.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur15 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 370
Ingrediënten
1lgroentebouillon
250grpolenta
15gr rozemarijnvers
1elarachideolie of ghee
olijfolie om in te bakken
Instructies
Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend beetje bij beetje de polenta erdoor. Laat 5 minuten op laag vuur koken tot er geen klontjes meer in zitten, blijf roeren.
Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze grof. Zet het vuur uit en roer de rozemarijn en de arachideolie door de polenta. Breng op smaak met zout.
Giet de polenta in een ingevette ovenschaal (18×28 cm) en laat ‘m helemaal afkoelen. Snij de stevige, afgekoelde polenta in punten. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de punten van polenta goudbruin en knapperig. Eet ze met een lekkere dip. Zó maak je polenta.