Ga terug
+ servings
Coulis van rood fruit

Coulis van rood fruit

3.7 van 37 stemmen
Recept afdrukken
Finishing touch van je dessert, lekker om zelf te maken, mooi van kleur en dit sausje van fruit recept is simpel.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 72

Ingrediënten

  • 250 gr rood fruit
  • 40 gr fijne suiker
  • ½ tl limoensap
  • 2 el water

Instructies

  • Doe het rood fruit, de suiker en het water in een kleine pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  • Neem de pan van het vuur en duw de fruitpuree door een bolzeef. Vang de coulis op in een kommetje en laat een half uur afkoelen.