Ga terug
+ servings
Chapati

Chapati recept uit India

3.4 van 63 stemmen
Recept afdrukken
Chapati recept uit India ofwel 'n dun broodje uit India. Chapati's zijn makkelijk te maken en 'n lekker bijgerecht.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 264

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1,7 dl water lauw
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Zeef de bloem en meng deze met de olie en één theelepel zout. Giet vervolgens het water erbij en kneed het deeg minstens 6 minuten, totdat het niet meer aan je handen blijft plakken. Gebruik een vochtige doek om het deeg af te dekken en laat 1 uur rusten.
  • Nadat het deeg heeft gerust moet je het deeg in bolletjes verdelen (ongeveer zo groot als een noot). Strooi wat bloem op het werkvlak en rol ieder bolletje zo dun mogelijk uit.
  • Vervolgens kun je de chapati’s kort aan beide kanten gaan bakken. Onder een doek houd je ze lekker warm, zodat ze niet helemaal zijn afgekoeld als ze worden geserveerd. Chapati bakken doe je zó.