Oranje tompouce maak lekker zelf, net als banketbakkersroom. 'n Laagje oranje glazuur is op en top Koningsdag.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 320
Ingrediënten
8plakjesbladerdeeg
3eidooiers
35grbloem
350mlvolle melk
65grsuiker
Oranje glazuur
75grpoedersuiker
2elwortelsap
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de banketbakkersroom. Splits de eieren en klop de eidooiers met de bloem in een kom, de eiwitten gebruik je niet.
Breng de melk aan de kook en al roerende schenk je de melk langzaam bij het eimengsel. Giet het mengsel terug door een zeef in de pan en breng al roerend weer aan de kook. Laat kort op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost. Schenk de room in een schaal en laat afkoelen.
Snij de bladerdeegplakjes doormidden en leg los van elkaar over de bakplaat. Prik er een aantal gaatjes in met een vork. Bak de tompouce-bodem en tompouce-dakjes in een kwartier bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
Meng de poedersuiker met de wortelsap tot een smeerbaar glazuur en stapelen maar.