Ga terug
+ servings
Aubergine dip Baba ganoush

Aubergine-yoghurt dip

3.8 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Aubergine-yoghurtdip, ook wel baba ganoush is heerlijk met een stuk brood, pita’s of rauwe groenten. Het recept lijkt erg op dat van hummus.
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Afrikaanse keuken, Egyptische keuken, Iraanse keuken, Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 90

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie vers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de aubergine hierin tot de binnenkant zacht geworden is. Pel het vel eraf en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Snij de knoflook fijn en meng het samen met de aubergine door de yoghurt. Breng op smaak met een snuf zout en vers gemalen peper.
  • Top de baba ganoush af met een scheutje olijfolie en fijngehakte peterselie.