Ga terug
+ servings
Couscous maken

Marokkaanse couscoussalade

3.5 van 68 stemmen
Recept afdrukken
Marokkaanse couscoussalade met feta en munt recept. Kleine tomaatjes, abrikozen en bosui, gezond en eenvoudig.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Afrikaans, Marokaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 372

Ingrediënten

  • 400 gr couscous
  • 300 gr feta in olijfolie
  • 1 citroen
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 8 bosuitjes
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 100 gr rozijnen
  • 40 gr verse peterselie
  • 20 gr verse munt
  • 20 gr verse koriander
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Bereidt de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer het door. Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap toe aan de couscous.
  • Snij de cherrytomaatjes door de helft en de bosuitjes in ringen. Snij de abrikozen in stukjes en hak alle kruiden fijn.
  • Roer alle ingrediënten door de couscous en breng op smaak met zout en peper. Simpele couscous salade maak je zó.