Marokkaanse couscoussalade met feta en munt recept. Kleine tomaatjes, abrikozen en bosui, gezond en eenvoudig.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Afrikaans, Marokaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 372
Ingrediënten
400grcouscous
300grfeta in olijfolie
1citroen
500grcherrytomaatjes
8bosuitjes
200grgedroogde abrikozen
100grrozijnen
40grverse peterselie
20grverse munt
20grverse koriander
1/2 tlkaneelpoeder
Instructies
Bereidt de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer het door. Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap toe aan de couscous.
Snij de cherrytomaatjes door de helft en de bosuitjes in ringen. Snij de abrikozen in stukjes en hak alle kruiden fijn.
Roer alle ingrediënten door de couscous en breng op smaak met zout en peper. Simpele couscous salade maak je zó.