Maak het jezelf makkelijk en bak een luchtige cake uit de airfryer. Dit bakrecept is een absolute aanrader voor de basis van een zijdezacht beslag.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 210
Ingrediënten
1citroenbiologisch, het rasp
150grboterop kamertemperatuur
80grbasterdsuikerbruin of wit
3eieren
150grzelfrijzend bakmeel
Instructies
Rasp de schil van de biologische citroen. Klop de boter met de suiker luchtig.
Klop de eieren los en voeg ze langzaam, een voor een, toe aan het boter-suikermengsel.
Meng het zelfrijzend bakmeel, citroenrasp en een snuf zout door het boter-ei-suikermengsel met een houten lepel of spatel, totdat het beslag luchtig is.
Schep het beslag in een kleine ingevette bakvorm (of ovenschaaltje van 22 x 14 cm) dat in het mandje van de airfryer past.
Zet de airfryer op 160 graden en bak gedurende 20 minuten. Verlaag de temperatuur naar 140 graden en bak nog 5 tot 8 minuten. Laat de cake volledig afkoelen.