Gezond en lekker voor in de herfst, kastanje pesto van gepofte kastanjes. En nog een paar simpele ingrediënten zoals basilicum, look en Parmezaanse kaas.
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 1potje | 4 pers
calorieën 148
Ingrediënten
450grtomatillo'svers
1gele uigesnipperd
2 teentjesknoflook geperst
1-2jalapeño'sfijngehakt
1bosje koriander
1limoenhet snap
zoutnaar smaak
Instructies
Verwijder de schillen van de tomatillo's en spoel ze grondig af onder koud water om eventueel kleverigheid te verwijderen.
Snijd de tomatillo's in tweeën en leg de tomatillo's met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rooster ze onder de grill tot geblakerd en lichtbruin, ongeveer 5-7 minuten. Draai ze halverwege om om beide kanten gelijkmatig te roosteren. Koel ze daarna af.
Zodra de tomatillo's zijn afgekoeld, doe je ze samen met de fijngehakte ui, knoflook, jalapeñopepers, koriander en het sap van de limoen in een blender of keukenmachine.
Mix de ingrediënten tot een gladde massa en voeg zout toe naar smaak.
Laat de salsa minstens 30 minuten in de koelkast rusten voordat je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen.