Ga terug
+ servings
Pasta met broccoli citroen en ricotta

Pasta met Broccoli

4 van 5 stemmen
Recept afdrukken
Makkelijke pasta met broccoli, ricotta en een frisse touch van citroen. Een snel gerecht dat ideaal is na een lange school- of werkdag.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten, Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 455

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • 1 broccoli
  • 250 gr ricotta
  • 1 citroen  sap en rasp
  • 2 el olijfolie
  • 1 komkommer

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Was de broccoli en snij in roosjes. Doe ze in een pan met kokend water en kook in 5 minuten beetgaar.
  • Giet de pasta af bewaar iets van het kookvocht en roer een eetlepel olijfolie door de pasta samen met de citroenrasp. Klop de ricotta los met een eetlepel olijfolie, peper en zout en een klein scheutje citroensap.
  • Meng de pasta en ricotta samen en voeg als laatst de broccoli toe. Breng op smaak met zout en peper. Maak af met citroenrasp en serveer met komkommer.