Makkelijke pasta met broccoli, ricotta en een frisse touch van citroen. Een snel gerecht dat ideaal is na een lange school- of werkdag.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten, Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 455
Ingrediënten
300grpasta
1broccoli
250grricotta
1citroen sap en rasp
2elolijfolie
1komkommer
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Was de broccoli en snij in roosjes. Doe ze in een pan met kokend water en kook in 5 minuten beetgaar.
Giet de pasta af bewaar iets van het kookvocht en roer een eetlepel olijfolie door de pasta samen met de citroenrasp. Klop de ricotta los met een eetlepel olijfolie, peper en zout en een klein scheutje citroensap.
Meng de pasta en ricotta samen en voeg als laatst de broccoli toe. Breng op smaak met zout en peper. Maak af met citroenrasp en serveer met komkommer.