Een smakelijk groentegerecht: spruitjes met spekjes. De combinatie van hartig en knapperig zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Genieten!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 192
Ingrediënten
700grspruitjes
150grgerookte spekreepjes
2sjalotten
zout en pepernaar smaak
Instructies
Begin met het koken van de spruiten: Breng een pan met water aan de kook en voeg indien gewenst een snufje zout toe. Kook de spruiten in het kokende water tot ze beetgaar zijn, ongeveer 6 tot 8 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door een vork in een spruit te prikken. Zodra ze gaar zijn, giet je de spruiten af en zet je ze opzij.
Terwijl de spruiten koken, bereid je de overige ingrediënten voor. Snipper de sjalotten fijn, en zet deze klaar voor gebruik.
Verhit vervolgens een wok of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe aan de verhitte pan en bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn geworden en al het vet eruit is.
Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot toe aan de pan en bak deze nog eens 2 minuten mee, totdat ze zacht en lichtbruin kleuren.
Doe als laatst de je de eerder gekookte spruitjes in de pan en roerbak alles nog eens 2 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout.