Ga terug
+ servings
Spruitjes met spekjes

Spruitjes met spekjes

4.6 van 21 stemmen
Recept afdrukken
Een smakelijk groentegerecht: spruitjes met spekjes. De combinatie van hartig en knapperig zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Genieten!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 192

Ingrediënten

  • 700 gr spruitjes
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 2 sjalotten
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Begin met het koken van de spruiten: Breng een pan met water aan de kook en voeg indien gewenst een snufje zout toe. Kook de spruiten in het kokende water tot ze beetgaar zijn, ongeveer 6 tot 8 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door een vork in een spruit te prikken. Zodra ze gaar zijn, giet je de spruiten af en zet je ze opzij.
  • Terwijl de spruiten koken, bereid je de overige ingrediënten voor. Snipper de sjalotten fijn, en zet deze klaar voor gebruik.
  • Verhit vervolgens een wok of een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe aan de verhitte pan en bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn geworden en al het vet eruit is.
  • Voeg vervolgens de fijngesnipperde sjalot toe aan de pan en bak deze nog eens 2 minuten mee, totdat ze zacht en lichtbruin kleuren.
  • Doe als laatst de je de eerder gekookte spruitjes in de pan en roerbak alles nog eens 2 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout.