Een fantastisch lekker bladerdeeghapje met stoofpeer dat je binnen 25 minuten op tafel zet. Lekker met gorgonzola, balsamico en walnoten!
Gang Hapje, Nagerecht, Tussendoor
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 9hapjes
calorieën 174
Ingrediënten
1rolbladerdeeg
1ei
75grgorgonzola
280grstoofperen
20grwalnoten
10mlbalsamico crema
2takjestijm
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd met een grote beker 9 rondjes uit het bladerdeeg. Druk vervolgens met een smallere beker een rondje in het midden van het rondje. Maar druk het stukje bladerdeeg er niet uit.
Kluts een ei en bestrijk de plakjes bladerdeeg met het ei, zodat ze een mooie kleur krijgen tijdens het bakken.
Zet het bladerdeeg 10 tot 15 minuten in de oven, of tot goudbruin. Laat het bladerdeeg daarna kort afkoelen. Druk vervolgens het binnenste rondje plat, zodat je hierin de vulling van stoofpeer kunt doen.
Snijd ondertussen de stoofperen in dunne plakjes en verkruimel de gorgonzola.
Leg een paar kruimels gorgonzola op de bodem van het bladerdeeghapje. Volg met de plakjes dungesneden stoofpeer. Kruimel bovenop de stoofpeer nog wat gorgonzola en druppel de balsamico crema erbovenop.
Maak het bladerdeeghapje met stoofpeer af met wat tijm. Je kunt het bladerdeeghapje koud en warm serveren.