Ga terug
+ servings
Stoofpeer in bladerdeeg nagerecht

Bladerdeeg met stoofpeer en gorgonzola

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Een fantastisch lekker bladerdeeghapje met stoofpeer dat je binnen 25 minuten op tafel zet. Lekker met gorgonzola, balsamico en walnoten!
Gang Hapje, Nagerecht, Tussendoor
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 9 hapjes
calorieën 174

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • 75 gr gorgonzola
  • 280 gr stoofperen
  • 20 gr walnoten
  • 10 ml balsamico crema
  • 2 takjes tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd met een grote beker 9 rondjes uit het bladerdeeg. Druk vervolgens met een smallere beker een rondje in het midden van het rondje. Maar druk het stukje bladerdeeg er niet uit.
  • Kluts een ei en bestrijk de plakjes bladerdeeg met het ei, zodat ze een mooie kleur krijgen tijdens het bakken.
  • Zet het bladerdeeg 10 tot 15 minuten in de oven, of tot goudbruin. Laat het bladerdeeg daarna kort afkoelen. Druk vervolgens het binnenste rondje plat, zodat je hierin de vulling van stoofpeer kunt doen.
  • Snijd ondertussen de stoofperen in dunne plakjes en verkruimel de gorgonzola.
  • Leg een paar kruimels gorgonzola op de bodem van het bladerdeeghapje. Volg met de plakjes dungesneden stoofpeer. Kruimel bovenop de stoofpeer nog wat gorgonzola en druppel de balsamico crema erbovenop.
  • Maak het bladerdeeghapje met stoofpeer af met wat tijm. Je kunt het bladerdeeghapje koud en warm serveren.