Een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen, of doordeweeks. Eenvoudige spruitjes met miso en pecannoten!
Gang Bijgerecht
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 320
Ingrediënten
400grspruitjesgeschoond
100grpecannnotengrof gehakt
1tlkomijnzaad
3elboter
2elmiso
1elahornsiroop
zout en peper
Instructies
Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur. Maak de spruitjes schoon en voeg toe aan het kokende water. Kook de spruitjes 3 minuten, zodat ze nog niet helemaal gaar zijn.
Rooster ondertussen de gehakte pecannoten met de komijnzaad 3 minuten in een droge pan, zodat ze beginnen te geuren.
Voeg daarna de boter eraan toe en laat bruinen. Doe vervolgens de miso en ahornsiroop erbij en bak 1 minuut mee.
Giet de gekookte spruitjes af en voeg toe aan de pan met pecannoten. Schep de spruitjes om en bak 5 minuten mee.
Breng als laatst de spruitjes met miso op smaak met zout en peper.