Een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen, of doordeweeks. Eenvoudige bloemkool met smokey bbq honey saus en pistache!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 2personen (of 6 als bijgerecht)
calorieën 132
Ingrediënten
1bloemkool
4elsweet dalton smokey bbq honey sausRemia
2elolijfolie
2tlpaprikapoeder
40grpistachenoten
3stengelsbosui
Instructies
Kook de hele bloemkool in kokend water 5 minuten met de deksel op de pan. Laat uitlekken en afkoelen. Zorg ondertussen dat de bbq op tijd heet is.
Meng de paprikapoeder met de olijfolie, peper en zout naar smaak en bestrijk de bloemkool hiermee. Leg de bloemkool op de bbq en rooster (of in de oven op 180 graden) 20 tot 30 minuten, dit hangt van de grote van de bloemkool af.
Bestrijk de bloemkool om de 6 minuten met Smokey BBQ Honey sauce, tot dat de bloemkool gaar is.
Rooster de pistachenoten, snij de bosui klein en serveer hier de bloemkool mee, of in z'n geheel of snij in 6 parten als bijgerecht.