Ga terug
+ servings
Sticky bloemkool geroosterd

Hele geroosterde bloemkool

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen, of doordeweeks. Eenvoudige bloemkool met smokey bbq honey saus en pistache!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen (of 6 als bijgerecht)
calorieën 132

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 el sweet dalton smokey bbq honey saus Remia
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 40 gr pistachenoten
  • 3 stengels bosui

Instructies

  • Kook de hele bloemkool in kokend water 5 minuten met de deksel op de pan. Laat uitlekken en afkoelen. Zorg ondertussen dat de bbq op tijd heet is.
  • Meng de paprikapoeder met de olijfolie, peper en zout naar smaak en bestrijk de bloemkool hiermee. Leg de bloemkool op de bbq en rooster (of in de oven op 180 graden) 20 tot 30 minuten, dit hangt van de grote van de bloemkool af.
  • Bestrijk de bloemkool om de 6 minuten met Smokey BBQ Honey sauce, tot dat de bloemkool gaar is.
  • Rooster de pistachenoten, snij de bosui klein en serveer hier de bloemkool mee, of in z'n geheel of snij in 6 parten als bijgerecht.