Pittige kimchi en Koreaanse peperpasta gaan supergoed samen met kaas en knoflookboter in deze kimchi tosti. Dat is past een lekkere lunch!
Gang lunch
Keuken Koreaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 1persoon
calorieën 519
Ingrediënten
1elboter
¼teentjeknoflook
½tlsesamzaadjes
1elgochujangKoreaanse peperpasta
10blaadjesThaise basilicumoptioneel
100grkimchi
4snedes(zuurdesem)brood
125grcheddar
1elhoning
1elzeezoutvlokken
Instructies
Combineer in een kleine kom de boter, sesamzaadjes en knoflook.
Besmeer de buitenkant van elke snee brood met het mengsel van sesam-knoflookboter. Hierdoor krijgt de kimchi tosti een knapperige buitenkant.
Verdeel de gochujang gelijkmatig over de binnenkant sneetjes brood en beleg ook met de cheddar, kimchi en Thaise basilicum. Plaats de andere snee brood er bovenop, met de boterkant naar boven.
Verhit een koekenpan op medium-hoog vuur. Voeg geen boter toe, want anders kan de tosti te klef worden. Bak de kimchi tosti beide kanten goudbruin zijn, ongeveer 3-5 minuten per kant.
Druppel eventueel wat honing over de kimchi tosti en bestrooi met grove zeezoutvlokken.