Onmisbaar bij een avondje Turks eten: sumak uien. Dat zijn rode uien ingelegd met sumak, citroen en peterselie.
Gang Bijgerecht
Keuken Midden oosten, Turks
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 69
Ingrediënten
2rode uienin halve ringen
2elolijfolie
1elrode wijnazijn
1elcitroensap
1elsumak
1handjepeterseliegrof gehakt
½tlzout
Instructies
Doe de uienringen in een zeef of vergiet en houd onder stromend water om de uien te wassen. Door het wassen van de ui, verliest de ui de bitter en scherpe smaak. Dep af en droog de uien goed en was goed.
Voeg de uien toe aan een kom samen met de peterselie. Voeg olijfolie, rode wijnazijn, citroensap, sumak en zout toe en schep het geheel goed om.
Laat de sumak uien minstens 1 uur staan, zodat de smaken zich goed vermengen en in de uien trekken.