Ga terug
+ servings
Sumak uien

Sumak uien

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Onmisbaar bij een avondje Turks eten: sumak uien. Dat zijn rode uien ingelegd met sumak, citroen en peterselie.
Gang Bijgerecht
Keuken Midden oosten, Turks
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 69

Ingrediënten

  • 2 rode uien in halve ringen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 el sumak
  • 1 handje peterselie grof gehakt
  • ½ tl zout

Instructies

  • Doe de uienringen in een zeef of vergiet en houd onder stromend water om de uien te wassen. Door het wassen van de ui, verliest de ui de bitter en scherpe smaak. Dep af en droog de uien goed en was goed.
  • Voeg de uien toe aan een kom samen met de peterselie. Voeg olijfolie, rode wijnazijn, citroensap, sumak en zout toe en schep het geheel goed om.
  • Laat de sumak uien minstens 1 uur staan, zodat de smaken zich goed vermengen en in de uien trekken.