Ga terug
+ servings
Halloumi met peer

Halloumi met peer

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Wil je een gemakkelijke, smaakvolle lunch? Maak dan dit broodje halloumi met peer, honing en knapperige noten, minimale moeite, maximale smaak!
Gang lunch
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 211

Ingrediënten

  • 225 gr halloumi
  • 2 peren
  • 75 gr noten mix
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 tl honing
  • 3 el rijstazijn
  • 2 el za'atar
  • 4 sneetjes toast of brood

Instructies

  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de noten goudbruin. Haal van het vuur en voeg de honing, rijstazijn en za'atar toe.
  • Roer door en voeg de overige 2 el olijfolie toe. Zet even weg.
  • Schil de peren, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij elke kwart in drie stukken.
  • Snijd de halloumi in 12 plakken en dep goed droog. Bak in een droge koekenpan om en om bruin. Verwarm de noten met dressing nog kort.
  • Rooster brood of neem toast en beleg met de plakken peer, halloumi en notendressing.