Ga terug
+ servings
Matcha latte maken recept

Matcha latte recept

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Verwen jezelf met deze heerlijke warme matcha latte. Een zijdezachte Japanse drank met groene thee, opgeklopte melk. Zo maak je 'm!
Gang Drankjes, Ontbijt
Keuken Japans
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 158

Ingrediënten

  • 30 ml water
  • 1 tl matcha
  • 150 ml melk
  • 1 el honing optioneel

Instructies

  • Begin met het verwarmen van het water. Hiervoor kun je gebruikmaken van warm water uit de kraan, of verwarm water in een pan of in een waterkoker. Het is belangrijk dat het water tussen de 70 en 80 graden is, zodat de matcha niet te zacht of bitter smaakt.
  • Zeef de matchapoeder en voeg toe aan een kom, zodat er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg als eerst een theelepel van het warme water toe aan de het matchapoeder en roer dit met je matchaklopptertje, of een kleine garde. Hierdoor onstaat een dikke pasta ontstaat en zo voorkom je klontjes.
  • Voeg daarna de rest van het warme water toe. Roer niet in rondjes, maar in een harde zigzagbeweging of heen en weer. Hierdoor zal de thee mooi schuimen. Doe dit minimaal 20 seconden.
  • Klop daarna de melk op met een melkopschuimer of in een steelpannetje voor de matcha latte.
  • Giet de matcha in een mok of glas. Voeg eventueel honing toe, om het drankje zoeter te maken. Vul de matcha latte aan met de opgeklopte melk en je bent klaar.