Deze Thaise kipsalade is fantastisch als je zin hebt in een lichte maaltijd. Laab is fris, snel klaar en supermakkelijk te maken. Dit wil je!
Gang lunch, snack, voorgerecht
Keuken Aziatisch, Thaise
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 174
Ingrediënten
1elkleefrijst
1elolie
400grkipgehakt
1tlchilivlokken
1sjalotin ringen
1bosuiin ringen
5grmuntde blaadjes
5grkorianderde blaadjes
2elvissaus
2ellimoensap
Instructies
We beginnen met het maken van de gemalen rijst, die we gebruiken als krokante topping voor laab. Voeg een eetlepel rijstkorrels toe aan een droge pan en rooster ze goudbruin, ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen en maal tot grof poeder met een vijzel.
Verhit een eetlepel olie in een pan en bak het gehakt krokant, tot al het vocht verdampt is en het vlees een krokant korstje heeft. Dit duurt zo'n 20 minuten.
Voeg een schep van de gemalen rijstkorrels toe en roer door het gebakken vlees samen met de chilivlokken. Bak 2 minuten mee en laat vervolgens de laab afkoelen.
Doe, zodra de laab is afgekoeld, de gesneden sjalot, bosui, munt, koriander, vissaus en limoensap bij het vlees. Schep het geheel goed om, zodat al het vlees is gemengd met de sappen en smaken van de ingrediënten.
Schik de laab op een mooie schaal en serveer samen met slablaadjes.