Ga terug
+ servings
Zuurkoolstamppot basis

Zuurkoolstamppot

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Proef deze smeuïge zuurkoolstamppot, perfect voor koude avonden. Met aardappelen, verse zuurkool, melk, boter en nootmuskaat. Check het recept hier.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 500 gr zuurkool vers
  • 200 ml melk
  • 1 klontje boter
  • 1 snuf nootmuskaat

Optioneel

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • worst - spekjes - gehakt - kaas naar keuze

Instructies

  • Schil de aardappelen, was en snij doormidden. Kook in zo'n 20 minuten in een pan met gezouten water gaar.
  • Voeg de laatste 10 minuten de verse zuurkool toe aan de aardappelen.
  • Giet af en laat de aardappelen en zuurkool uitdampen.
  • Doe de melk in de pan en verwarm. Voeg boter, nootmuskaat, vers gemalen peper en zout toe. Eventueel ook knoflook.
  • Voeg de aardappelen en zuurkool toe en stamp tot meest smeuïge zuurkoolstamppot ooit.