Een toffe twist op gevulde eieren: Japanse gevulde eieren. Gemarineerd in sojasaus en gevuld met kewpie mayo en andere Japanse smaakmakers!
Gang Amuse, Hapjes
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 8 uuruur10 minutenmin
Totale tijd 8 uuruur20 minutenmin
Porties 12stuks
calorieën 66
Ingrediënten
6eieren
Marinade
100mlsojasaus
50mlrijstazijn
125mlwater
2elsuiker
Vulling
3elmayonaiseKewpie
1elsriracha
1elsojasaus
Topping
1stengelbosuiin ringetjes
1elfurikakeoptioneel
Instructies
Doe de eieren in een pan en voeg genoeg water toe om de eieren te bedekken. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager en laat je de eieren 10 minuten koken voor hardgekookte eieren.
Meng in een kommetje de sojasaus, rijstazijn, water en suiker. Doe de gepelde eieren in de kom en laat afgedekt staan voor minimaal 8 uur.
Snijd de eieren doormidden en haal de eidooiers eruit. Voeg ze toe aan een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg Kewpie mayonaise, sriracha en sojasaus toe en meng goed met elkaar.
Vul de eieren met de vulling en decoreer de gevulde eieren met kewpie mayonaise, een druppel sriracha, een plakje bosui en bestrooi met furikake.