Ga terug
+ servings
Gevulde eieren Japanse stijl

Japanse gevulde eieren

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Een toffe twist op gevulde eieren: Japanse gevulde eieren. Gemarineerd in sojasaus en gevuld met kewpie mayo en andere Japanse smaakmakers!
Gang Amuse, Hapjes
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 uur 10 minuten
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 66

Ingrediënten

  • 6 eieren

Marinade

  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml rijstazijn
  • 125 ml water
  • 2 el suiker

Vulling

  • 3 el mayonaise Kewpie
  • 1 el sriracha
  • 1 el sojasaus

Topping

  • 1 stengel bosui in ringetjes
  • 1 el furikake optioneel

Instructies

  • Doe de eieren in een pan en voeg genoeg water toe om de eieren te bedekken. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager en laat je de eieren 10 minuten koken voor hardgekookte eieren.
  • Meng in een kommetje de sojasaus, rijstazijn, water en suiker. Doe de gepelde eieren in de kom en laat afgedekt staan voor minimaal 8 uur.
  • Snijd de eieren doormidden en haal de eidooiers eruit. Voeg ze toe aan een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg Kewpie mayonaise, sriracha en sojasaus toe en meng goed met elkaar.
  • Vul de eieren met de vulling en decoreer de gevulde eieren met kewpie mayonaise, een druppel sriracha, een plakje bosui en bestrooi met furikake.