Ga terug
+ servings
Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Kom erachter hoe je heerlijke pannenkoeken bakt met dit eenvoudige basisrecept. Maak ze naturel of met hartige toppings zoals kaas en gember.
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 pannenkoeken
calorieën 180

Ingrediënten

  • 260 gr bloem (pannenkoekenmeel)
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 snuf zout
  • Olijfolie of boter om in te bakken

Instructies

  • Doe de bloem samen met het zout in een kom. Voeg de eieren toe, samen met de helft van de melk, en klop het geheel. Voeg vervolgens de overige melk toe en mix tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Schenk met een pollepel het pannenkoekenbeslag in de pan. Draai de pan zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt. Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek voorzichtig om met behulp van een spatel en bak ook de andere kant.
  • Houd de gebakken pannenkoeken warm terwijl je de rest bakt. Serveer ze heerlijk met stroop en suiker. Pannenkoeken bakken in een handomdraai!