De allermakkelijkste cake van je dromen: mediterrane olijfolie cake met citroen en tijm. Supersimpel, niet te zoet en onwijs lekker!
Gang dessert, Tussendoor
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 50 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Porties 12personen
calorieën 290
Ingrediënten
3eieren
200grsuiker
240mlolijfolie
2citroenensap en rasp
2eltijm
250grbloem
1tlbakpoeder
½tlbaksoda
½tlzout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Voeg 2 eetlepels suiker toe aan een kom samen met het tijm en citroenrasp. Wrijf goed met je vingers, zodat de smaken van de tijm en citroen eruit komen.
Voeg de rest van de suiker het de eieren toe en klop het geheel in 2 minuten tot een luchtig mengsel. Druppel daarna de olijfolie er voorzichtig bij, terwijl je blijft kloppen.
Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda en voeg ook het zout toe aan de natte ingrediënten van de olijfolie cake. Vouw met een spatel voorzichtig het beslag tot een glad geheel.
Voeg het beslag toe aan een met bakpapier beklede taartvorm en zet de olijfolie cake 50 minuten in de oven, of tot de cake goudbruin is. Laat de cake afkoelen in de vorm en bestrooi daarna met poedersuiker. Decoreer met takjes tijm en serveer.