Ga terug
+ servings
Olijfolie cake

Olijfolie cake

4 van 2 stemmen
Recept afdrukken
De allermakkelijkste cake van je dromen: mediterrane olijfolie cake met citroen en tijm. Supersimpel, niet te zoet en onwijs lekker!
Gang dessert, Tussendoor
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 12 personen
calorieën 290

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gr suiker
  • 240 ml olijfolie
  • 2 citroenen sap en rasp
  • 2 el tijm
  • 250 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Voeg 2 eetlepels suiker toe aan een kom samen met het tijm en citroenrasp. Wrijf goed met je vingers, zodat de smaken van de tijm en citroen eruit komen.
  • Voeg de rest van de suiker het de eieren toe en klop het geheel in 2 minuten tot een luchtig mengsel. Druppel daarna de olijfolie er voorzichtig bij, terwijl je blijft kloppen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda en voeg ook het zout toe aan de natte ingrediënten van de olijfolie cake. Vouw met een spatel voorzichtig het beslag tot een glad geheel.
  • Voeg het beslag toe aan een met bakpapier beklede taartvorm en zet de olijfolie cake 50 minuten in de oven, of tot de cake goudbruin is. Laat de cake afkoelen in de vorm en bestrooi daarna met poedersuiker. Decoreer met takjes tijm en serveer.