Onmisbaar als topping op noedelsoep: een Japanse ramen ei. Zachtgekookte eieren in een sojasaus marinade vol umami!
Gang Bijgerecht, Snacks
Keuken Aziatisch, Japans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 8 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 8 uuruur20 minutenmin
Porties 6eieren
calorieën 128
Ingrediënten
6eieren
100mlsojasaus
100mlmirin
100mlsakeof water
1tlsuiker
Instructies
Breng water aan de kook in een pan. Voeg de eieren toe en verlaag het vuur. Kook de eieren 6 ½ tot 7 minuten, zodat het eigeel nog mooi zacht is vanbinnen. Doe daarna de eieren in een bad met ijswater, zodat ze niet verder koken.
Breng ondertussen de sojasaus, mirin, sake (of water) en de suiker aan de kook in een steelpannetje. Roer tot de suiker is opgelost en laat 1 minuut pruttelen. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de marinade in een bak of goed afsluitbare plastic zak. Voeg de gepelde eieren toe, en zorg dat alle eieren bedekt zijn met de marinade. Laat de ramen eieren minimaal 8 uren marineren.
Serveer het ramen ei met noedelsoep, of bij een rijstgerecht.