Ga terug
+ servings
Ramen ei

Ramen ei

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Onmisbaar als topping op noedelsoep: een Japanse ramen ei. Zachtgekookte eieren in een sojasaus marinade vol umami!
Gang Bijgerecht, Snacks
Keuken Aziatisch, Japans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 8 uur 15 minuten
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Porties 6 eieren
calorieën 128

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 100 ml sake of water
  • 1 tl suiker

Instructies

  • Breng water aan de kook in een pan. Voeg de eieren toe en verlaag het vuur. Kook de eieren 6 ½ tot 7 minuten, zodat het eigeel nog mooi zacht is vanbinnen. Doe daarna de eieren in een bad met ijswater, zodat ze niet verder koken.
  • Breng ondertussen de sojasaus, mirin, sake (of water) en de suiker aan de kook in een steelpannetje. Roer tot de suiker is opgelost en laat 1 minuut pruttelen. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Doe de marinade in een bak of goed afsluitbare plastic zak. Voeg de gepelde eieren toe, en zorg dat alle eieren bedekt zijn met de marinade. Laat de ramen eieren minimaal 8 uren marineren.
  • Serveer het ramen ei met noedelsoep, of bij een rijstgerecht.