Een frisse soep voor zonnige dagen. Deze doperwtensoep met munt en feta zet je in 20 minuten op tafel. Perfect voor een drukke dag!
Gang diner, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 312
Equipment
1 staafmixer of blender
Ingrediënten
1elzonnebloemolie
1uigesnipperd
2teentjesknoflook
5grmuntblaadjes+ extra ter decoratie
zout en peper
750grdoperwten
2elcitroensap
750mlbouillon
200grfetaverkruimeld
sumakoptioneel
Instructies
Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een diepe soeppan. Voeg zodra de olie heet is de ui toe en bak deze gedurende 3 minuten tot ze glazig zijn, terwijl je regelmatig roert.
Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog eens 3 minuten mee, onder voortdurend roeren. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en muntblaadjes, en roer kort om de smaken te combineren.
Voeg de doperwten toe aan de pan en roer goed zodat ze allemaal bedekt zijn met de olie.
Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de doperwtensoep 10 minuten koken, tot de doperwten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of giet het in een blender tot een gladde massa. Voeg citroensap toe voor frisheid en proef af op peper en zout.
Verdeel de doperwtensoep over de kommen en bestrooi met verkruimelde feta. Indien gewenst, voeg een snuf sumak toe en garneer met muntblaadjes.