Ga terug
+ servings
Doperwertensoep maken

Doperwtensoep

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Een frisse soep voor zonnige dagen. Deze doperwtensoep met munt en feta zet je in 20 minuten op tafel. Perfect voor een drukke dag!
Gang diner, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 312

Equipment

  • 1 staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gr muntblaadjes + extra ter decoratie
  • zout en peper
  • 750 gr doperwten
  • 2 el citroensap
  • 750 ml bouillon
  • 200 gr feta verkruimeld
  • sumak optioneel

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie op middelhoog vuur in een diepe soeppan. Voeg zodra de olie heet is de ui toe en bak deze gedurende 3 minuten tot ze glazig zijn, terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog eens 3 minuten mee, onder voortdurend roeren. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en muntblaadjes, en roer kort om de smaken te combineren.
  • Voeg de doperwten toe aan de pan en roer goed zodat ze allemaal bedekt zijn met de olie.
  • Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de doperwtensoep 10 minuten koken, tot de doperwten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer of giet het in een blender tot een gladde massa. Voeg citroensap toe voor frisheid en proef af op peper en zout.
  • Verdeel de doperwtensoep over de kommen en bestrooi met verkruimelde feta. Indien gewenst, voeg een snuf sumak toe en garneer met muntblaadjes.