Tinga de pollo is een Mexicaanse saus met tomaten en gepluisde kip. Hiermee maak je de lekkerste, en makkelijkste, kiptaco's!
Gang diner
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 362
Ingrediënten
Voor de tinga de pollo:
600grkipfilet
1blokjekippenbouillon
1uiin vieren
2laurierblad
2teentjesknoflook
3tomaten
3chipotlepepers in adobosausuit blik
Voor de taco's:
12taco's
100grfeta
5grkoriandervers
20gringelegde rode uien
1avocadoin plakjes
100mlsour cream
Instructies
Zet een pan met water op het vuur en voeg de kipfilet toe samen met een blokje kippenbouillon. Doe de ui, knoflook en de laurierblaadjes erbij en breng het geheel aan de kook. Haal van het vuur zodra de kip gaar is.
Zet ondertussen nog een pan op het vuur en voeg de tomaten toe. Kook deze zo'n 8 minuten, tot de schil loslaat en de tomaten iets zachter zijn.
Voeg de gekookte tomaat toe aan een blender samen met een schep van de bouillon. Doe ook de ui en knoflook erbij samen met de chipotlepepers. Meng tot een gladde saus.
Pluis ondertussen de kip met een vork, of met een mixer.
Zet een hapjespan op het vuur en voeg de saus toe. Doe de gepluisde kip erbij en roer goed. Voeg oregano toe en ook zout en peper naar smaak.
Verwarm ondertussen de taco's volgens aanwijzingen op de verpakking.
Vul de taco's met de tinga de pollo. Beleg de kiptaco's verder met avocado, ingelegde rode-ui, verse koriander, en bestrooi met feta. Maak af met een klodder sour cream.