Ga terug
+ servings
Taco tinga de pollo

Taco's met kip

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Tinga de pollo is een Mexicaanse saus met tomaten en gepluisde kip. Hiermee maak je de lekkerste, en makkelijkste, kiptaco's!
Gang diner
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen
calorieën 362

Ingrediënten

Voor de tinga de pollo:

  • 600 gr kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 ui in vieren
  • 2 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 3 chipotlepepers in adobosaus uit blik

Voor de taco's:

  • 12 taco's
  • 100 gr feta
  • 5 gr koriander vers
  • 20 gr ingelegde rode uien
  • 1 avocado in plakjes
  • 100 ml sour cream

Instructies

  • Zet een pan met water op het vuur en voeg de kipfilet toe samen met een blokje kippenbouillon. Doe de ui, knoflook en de laurierblaadjes erbij en breng het geheel aan de kook. Haal van het vuur zodra de kip gaar is.
  • Zet ondertussen nog een pan op het vuur en voeg de tomaten toe. Kook deze zo'n 8 minuten, tot de schil loslaat en de tomaten iets zachter zijn.
  • Voeg de gekookte tomaat toe aan een blender samen met een schep van de bouillon. Doe ook de ui en knoflook erbij samen met de chipotlepepers. Meng tot een gladde saus.
  • Pluis ondertussen de kip met een vork, of met een mixer.
  • Zet een hapjespan op het vuur en voeg de saus toe. Doe de gepluisde kip erbij en roer goed. Voeg oregano toe en ook zout en peper naar smaak.
  • Verwarm ondertussen de taco's volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Vul de taco's met de tinga de pollo. Beleg de kiptaco's verder met avocado, ingelegde rode-ui, verse koriander, en bestrooi met feta. Maak af met een klodder sour cream.