Ga terug
+ servings
Rabarber met kardemom

Gepocheerde rabarber

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Gepocheerde rabarber is een leuke manier om deze groente te breiden. Lekker als ontbijt met yoghurt en granola of als toetje met room!
Gang dessert, Ontbijt
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 porties
calorieën 110

Ingrediënten

  • 500 gr rabarber
  • 1 el kardemompeulen geplet
  • 250 ml water
  • 1 el rozenwater
  • 1 tl rozenaroma optioneel
  • 100 gr suiker

Instructies

  • Doe de geplette kardemompeulen, het water, rozenwater en de suiker in een grote pan en breng aan de kook.
  • Snijd ondertussen de rabarber in stukken van 5 centimeter. Voeg toe aan de pan. Zet het vuur op zacht zodra het water kookt en laat de rabarber 1 minuut koken.
  • Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de gepocheerde rabarber afkoelen in de siroop.
  • Zodra de siroop en de rabarber is afgekoeld kun je jouw ontbijtje maken. Voeg yoghurt toe aan een kom en bestrooi met granola. Leg een aantal stukken rabarber erop samen met een schep siroop. Maak af met pistachenoten en andere toppings als bijenpollen en chiazaadjes.