Gepocheerde rabarber is een leuke manier om deze groente te breiden. Lekker als ontbijt met yoghurt en granola of als toetje met room!
Gang dessert, Ontbijt
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 6porties
calorieën 110
Ingrediënten
500grrabarber
1elkardemompeulengeplet
250mlwater
1elrozenwater
1tlrozenaromaoptioneel
100grsuiker
Instructies
Doe de geplette kardemompeulen, het water, rozenwater en de suiker in een grote pan en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de rabarber in stukken van 5 centimeter. Voeg toe aan de pan. Zet het vuur op zacht zodra het water kookt en laat de rabarber 1 minuut koken.
Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de gepocheerde rabarber afkoelen in de siroop.
Zodra de siroop en de rabarber is afgekoeld kun je jouw ontbijtje maken. Voeg yoghurt toe aan een kom en bestrooi met granola. Leg een aantal stukken rabarber erop samen met een schep siroop. Maak af met pistachenoten en andere toppings als bijenpollen en chiazaadjes.