Krokante garnalen uit de airfryer met gerookte paprika, chili en knoflook als hapje amuse of voorgerecht, pit en iets wat zoete scampi's.
Gang Borrelhapje, voorgerecht
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 110
Ingrediënten
450grgepelde roze garnalen diepvries
25 grbloem
2tlgerookt paprikapoeder
2tlknoflookpoeder
zoutnaar smaak
2eieren
2 elchilisaus
120 grpanko
1tlchilipoeder
bakspray
Instructies
Meng bloem met het gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder en een snuf zout. Kluts het ei apart en roer de chilisaus hier doorheen. Meng de panko met de chilipoeder en een snuf zout.
Zorg dat de garnalen ontdooid, uitgelekt en zo droog mogelijk zijn. Haal ze door het bloemmengsel, het eimengsel en als laatst het pankomengsel.
Leg ze in het airfryer mandje van elkaar af (bak desnoods in delen) spray in en bak in zo'n 5 á 6 minuten gaar en krokant op 200 graden. Draai ze halverwege wel even om dan zijn ze aan beide kanten krokant.