Ga terug
+ servings
Gevulde rollade

Gevulde rollade met gehakt en ei

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Volgens Italiaanse traditie is dit een gerecht voor op de paastafel. Gevulde rollade met gehakt en ei recept, kalfsrollade uit de braadpan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur 15 minuten
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 746

Ingrediënten

  • 100 gr pecorino geraspt
  • 1 ei rauw
  • 80 gr spek pancetta
  • 250 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr platte peterselie vers
  • 750 gr kalfslap in een stuk, platgeslagen
  • 2 eieren hardgekookt
  • olijfolie
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml bouillon

Instructies

  • Meng de pecorino met het ei in een kom. Pel en snipper de knoflook, hak de peterselie fijn. Snij het spek klein en voeg toe samen met de knoflook en de peterselie aan de kom.
  • Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet even weg. Kook de eieren.
  • Zorg dat je een dunne lap kalfsvlees hebt, snij desnoods en sla tussen twee stukken vershoudfolie plat. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het gehakt over het kalfsvlees zodat het verdeeld en bedekt is. Snij de eieren en verdeel in de lengte over het midden. Rol het vlees strak op. Bind de rollade goed vast met keukentouw.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en braad de rollade rondom aan op hoog vuur. Als het vlees is aangebraden voeg dan de rode wijn en een scheut bouillon toe.
  • Laat het vlees in anderhalf tot twee uur langzaam sudderen op laag vuur. Voeg steeds wat bouillon toe. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en laat even rusten. Snij de rollade in plakken.