Volgens Italiaanse traditie is dit een gerecht voor op de paastafel. Gevulde rollade met gehakt en ei recept, kalfsrollade uit de braadpan.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 2 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur45 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 746
Ingrediënten
100grpecorino geraspt
1eirauw
80grspekpancetta
250grgehakt
2teentjesknoflook
15grplatte peterselievers
750grkalfslapin een stuk, platgeslagen
2eierenhardgekookt
olijfolie
200mlrode wijn
500mlbouillon
Instructies
Meng de pecorino met het ei in een kom. Pel en snipper de knoflook, hak de peterselie fijn. Snij het spek klein en voeg toe samen met de knoflook en de peterselie aan de kom.
Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet even weg. Kook de eieren.
Zorg dat je een dunne lap kalfsvlees hebt, snij desnoods en sla tussen twee stukken vershoudfolie plat. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt over het kalfsvlees zodat het verdeeld en bedekt is. Snij de eieren en verdeel in de lengte over het midden. Rol het vlees strak op. Bind de rollade goed vast met keukentouw.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en braad de rollade rondom aan op hoog vuur. Als het vlees is aangebraden voeg dan de rode wijn en een scheut bouillon toe.
Laat het vlees in anderhalf tot twee uur langzaam sudderen op laag vuur. Voeg steeds wat bouillon toe. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en laat even rusten. Snij de rollade in plakken.