Ga terug
+ servings
Gehaktbrood maken

Gehaktbrood met paprika

4.1 van 22 stemmen
Recept afdrukken
Heerlijk gehaktbrood met paprika, eenvoudig te maken en veelzijdig in gebruik. Geniet warm met salade of koud op brood met mosterd en pickles.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen
calorieën 422

Ingrediënten

  • 450 gr gehakt
  • 1 paprika rood
  • 1 ei
  • 70 gr tomatenpuree
  • 150 gr paneermeel
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat klaar. Snij de paprika fijn en pureer met een staafmixer. (Of hou in kleine blokjes) Voeg de tomatenpuree en het ei toe en meng.
  • Pel en pers de knoflook en voeg samen met het gehakt aan het paprikamengsel toe. Voeg de paneermeel toe en kneed goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kneed het gehaktmengsel in de vorm van een brood en leg het op de bakplaat met bakpapier. (In een broodvorm kan ook) Bak het gehaktbrood zo'n 40 minuten in de oven.
  • Giet het vet af wanneer je het gehaktbrood uit de oven haalt en laat het afkoelen. Snij in plakken en serveer het op brood of met wat mosterd.