Zelfgemaakt hot cross buns recept voor Pasen! Deze zoete broodjes met rozijnen en glazuur zijn een traditionele traktatie in Engeland voor de paasdagen.
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur20 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur30 minutenmin
Porties 8broodjes
calorieën 320
Ingrediënten
450grbroodmixpak
1ei
40grrozijnen
25grboter
1tlkaneel
300mlmelk
1sinaasappel't rasp
3elbloem
1elmarmelade
Instructies
Doe het broodmix met de boter en kaneel in een kom. Voeg het ei en de melk toe.
Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom en kneed tot een soepel deeg.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat een half uur rusten.
Kneed vervolgens de rozijnen door het deeg en maak acht bolletjes. Zet een kwartier weg onder een vochtige doek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de drie el bloem samen met 1 el suiker en 2 el water tot een glad mengsel. Besmeer de broodjes met kwastje met de marmelade.
Laat het bloemmengsel met een lepel in een kruis van de broodjes lopen en bak de broodjes in zo'n 35 minuten gaar.
Haal de hot cross buns uit de oven en laat afkoelen.