Soep van witte asperges op smaak gemaakt van schillen met room en sjalot, gebonden door aardappel. Romig vegetarisch soeprecept.
Gang voorgerecht
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 90
Ingrediënten
500grwitte asperges
olijfolie
2sjalotten
1blokjegroentebouillon
1aardappel
verse peper
50mlroom
Optioneel
bladpeterselie
parmezaanse kaas
knoflook crostini
Instructies
Was de asperges grondig en schil ze. Snijd de onderste stukjes eraf en snijd de rest in kleine stukken. Bewaar de schillen en de onderste stukjes voor de bouillon.
Schil en snipper ook de sjalotten en schil de aardappel, snijd deze vervolgens in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de sjalotten kort op laag vuur. Voeg vervolgens de aspergeschillen en de onderste stukjes toe, samen met het groentebouillonblokje en 1 liter water. Breng aan de kook en laat zachtjes 20 minuten koken.
Schenk de bouillon door een zeef terug in de pan. Voeg de aspergestukjes en aardappelblokjes toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Schep de helft van de aspergestukjes uit de pan en houd ze apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en laat nog even kort koken.
Voeg vervolgens de apart gehouden aspergestukjes weer toe aan de pan en breng de soep op smaak met versgemalen peper. Serveer de aspergesoep direct.