Aspergesoep van witte asperges

Aspergesoep van witte asperges

met room
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 40 min
  • Kcal: Calorieën 90

Aspergesoep van witte asperges op smaak gemaakt van de schillen, heel eenvoudig zelf te maken. Met dit simpele recept heb je deze vegetarische soep zó op tafel staan. Serveer met een knoflook crostini met parmezaan.

Aspergesoep recept van schillen

De schillen en kontjes van de asperges moet je niet direct weggooien, hier maak je de allerlekkerste aspergesoep van.
Het meekoken van de aspergeresten in de bouillon geeft de soep een intense smaak. Het binden van de soep doe je makkelijk zonder bloem maar met een aardappel en zo is de soep ook glutenvrij.

Extra feestelijk maak je deze voorjaarssoep af voor op de paas tafel met Hollandse garnalen of een stukje gerookte zalm.

Aspergesoep

Aspergesoep van witte asperges

3.6 van 64 stemmen
Recept afdrukken
Soep van witte asperges op smaak gemaakt van schillen met room en sjalot, gebonden door aardappel. Romig vegetarisch soeprecept.
Gang voorgerecht
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 90

Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 aardappel
  • verse peper
  • 50 ml room

Optioneel

  • bladpeterselie
  • parmezaanse kaas
  • knoflook crostini

Instructies

  • Was en schil de asperges, snij de onderste stukjes eraf en snij de rest in kleine stukken. Bewaar de schillen en de onderste stukjes voor de bouillon. Schil en snipper de sjalotten, schil de aardappel en snij in blokjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de sjalotten kort op laag vuur. Voeg de aspergeschillen en de onderste stukjes, het groentebouillon blokje met 1 liter water toe en breng aan de kook, laat zachtjes 20 minuten koken.
  • Schenk de bouillon door een zeef terug in een pan. Voeg de asperges en aardappel toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Schep de helft van de aspergestukjes uit de pan, hou apart en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en kook nog even kort. Schep de aspergestukjes weer terug in de pan en maak op smaak met verse peper. Eet de soep direct.. Yum!

Meer soep? Met groene asperges. Maak de soep af met wat gehakte bladpeterselie of rooster in een koekenpan een stuk brood met wat verse knoflook en serveer met parmezaanse kaas.

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter