Maak eenvoudig je eigen Gado Gado met romige pindasaus. Geniet van knapperige groenten en krokante kroepoek in dit heerlijke Indonesische gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 318
Ingrediënten
200grspitskool
200grsperziebonen
60grtaugé
4wortels
1komkommer
400mlpindasaus
4eieren
60grkroepoek
gebakken uitjes
250grwitte rijst
Instructies
Kook de eieren hard, pel en halveer. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking, zet de pindasaus vast warm.
Was en snij de spitskool in repen, snij de puntje van de sperziebonen en breek doormidden, maak de wortel schoon en snij in reepjes. Kook de groenten beetgaar. Doe de taugé als laatst erbij, kook nog 1 minuut mee en giet af. Was en snij ondertussen de komkommer en snij in repen.
Verdeel de rijst in kommen en maak de Gado gado af met de groenten, pindasaus, ei, kroepoek en gebakken uitjes. Zó maak je een kom Gado gado!