Ga terug
+ servings
Gado gado met pindasaus

Gado gado recept

4.6 van 20 stemmen
Recept afdrukken
Maak eenvoudig je eigen Gado Gado met romige pindasaus. Geniet van knapperige groenten en krokante kroepoek in dit heerlijke Indonesische gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 318

Ingrediënten

  • 200 gr spitskool
  • 200 gr sperziebonen
  • 60 gr taugé
  • 4 wortels
  • 1 komkommer
  • 400 ml pindasaus
  • 4 eieren
  • 60 gr kroepoek
  • gebakken uitjes
  • 250 gr witte rijst

Instructies

  • Kook de eieren hard, pel en halveer. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking, zet de pindasaus vast warm.
  • Was en snij de spitskool in repen, snij de puntje van de sperziebonen en breek doormidden, maak de wortel schoon en snij in reepjes. Kook de groenten beetgaar. Doe de taugé als laatst erbij, kook nog 1 minuut mee en giet af. Was en snij ondertussen de komkommer en snij in repen.
  • Verdeel de rijst in kommen en maak de Gado gado af met de groenten, pindasaus, ei, kroepoek en gebakken uitjes. Zó maak je een kom Gado gado!