Geniet van de heerlijke smaken van Italië met aubergine parmigiana, een vegetarisch gerecht boordevol groenten. Ontdek het recept hier.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 655
Ingrediënten
1kiloaubergine
2tlgrof zout
olijfolie
850grtomaten
30grverse basilicum
375grmozzarella
100grparmezaanse kaas
Instructies
Was de aubergines en snij in plakken van iets minder dan een centimeter dikte. Bestrooi de plakken met grof zout en laat minstens een half uur staan. Dep met keukenpapier ’t vocht eraf. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tomaten in kwarten en verhit met een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Pureer met een staafmixer tot ’n tomatensaus. Voeg vers gemalen peper, ’n snuf zout en 10 gr basilicum toe.
Bak de plakken aubergine in een koekenpan met ruim olijfolie (soort van frituren) goudbruin en gaar. Bak in delen zodat alle plakken genoeg ruimte hebben en laat uitlekken op keukenpapier.
Snij de mozzarella in dunne plakken. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk tomatensaus op de bodem van de schaal. Leg op de saus plakken aubergine, mozzarella en bestrooi met Parmezaanse kaas en basilicum.
Maak zo nog minstens 2 lagen op dezelfde volgorde. Eindig met tomatensaus en parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal zo’n 40 minuten in de oven. Laat de aubergine parmigiana even kort rusten als deze uit de oven komt.