Aubergine parmigiana

Lasagne van aubergines

 

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur 45 min
  • Klaar in: 2 uur
Naar het recept

Parmigiana is een lasagne maar dan met aubergines in plaats van lasagnebladen. Het is super lekker een bevat veel groente, perfect dus. Een lekker vegetarisch en glutenvrij recept!

Parmigiana, Italiaanse klassieker

Een Italiaanse klassieker deze aubergines met veel kaas uit de oven. Neem wel de tijd, dat is het zeker waard.

Ingrediënten

  • 1 kilo aubergine
  • 2 tl zout
  • Olijfolie
  • 850 gr tomaten
  • 30 gr verse basilicum
  • 375 gr mozzarella
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. 1Was de aubergines en snij ze in plakken van een halve centimeter. Verdeel de plakken over een bord of snijplank, bestrooi ze met zout en leg daar bovenop weer een bord of snijplank met iets zwaars zodat het vocht langzaam uit de plakken aubergines wordt geperst. Wacht een uur totdat het meeste vocht eruit is en dep ze dan af met wat keukenpapier.
  2. 2Bak de plakken aubergine in een koekenpan met wat olie goudbruin en gaar. Bak ze in delen zodat alle plakken genoeg ruimte hebben in de pan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de tomaten in kwarten en verhit ze in een pan met dikke bodem. Pureer ze met een staafmixer tot een egale massa. Voeg wat zout en 1/3 van de basilicumblaadje toe.
  3. 3Snij de mozzarella in dunne plakken. Vet een ovenschaal in met olie. Doe een paar eetlepels tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daar bovenop wat plakjes aubergines en bestrooi ze met wat Parmezaanse kaas. Leg daar bovenop wat plakjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en een eetlepel losgeklopt ei. Maar zo nog minstens 2 lagen op dezelfde volgorde. Eindig met tomatensaus en Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven. Geniet van deze Italiaanse klassieker!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...