Proef de Marokkaanse smaken in deze heerlijke stoofschotel met lamsvlees, zoete aardappelen en gedroogde pruimen. Perfect met couscous.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokaans
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur20 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 115
Ingrediënten
2tlolijfolie
500grlamsvlees
1rode ui
3teenknoflook
1tlgemalen komijn
1tlkoriander
1tlpaprikapoeder
verse peterselie
75grpruimengedroogd en pitloos
600grzoete aardappelen
2eltomatenpuree
300grcouscous
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote braadpan die ook in de oven mag. Snipper de ui en snij het vlees in blokjes.
Verhit de olie in de braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in de pan tot ze bruin zijn. Schep ze op een schaal en hou ze apart. Doe de ui in de pan en pers de knoflook erboven. Bak de ui en knoflook tot de ui gaar is. Doe vervolgens het vlees weer in de pan en schep de koriander, komijn, paprikapoeder en wat zout en peper erdoor.
Voeg de tomatenpuree en 250 ml water toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en plaats het voor 30 minuten in de oven. Snij ondertussen de aardappelen en pruimen in stukjes en maak de cous cous volgens aanwijzingen op de verpakking.
Haal na 30 minuten de braadpan uit de oven en schep de pruimen, aardappelen en 4 eetlepels water erdoor. Zet de pan weer terug in de oven en laat het nogmaals 30 minuten bakken tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Garneer de stoofpot met peterselie en serveer met de couscous.