Ga terug
+ servings
Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees recept

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

3.4 van 223 stemmen
Recept afdrukken
Proef de Marokkaanse smaken in deze heerlijke stoofschotel met lamsvlees, zoete aardappelen en gedroogde pruimen. Perfect met couscous.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokaans
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 115

Ingrediënten

  • 2 tl olijfolie
  • 500 gr lamsvlees
  • 1 rode ui
  • 3 teen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse peterselie
  • 75 gr pruimen gedroogd en pitloos
  • 600 gr zoete aardappelen
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 gr couscous

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote braadpan die ook in de oven mag. Snipper de ui en snij het vlees in blokjes.
  • Verhit de olie in de braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in de pan tot ze bruin zijn. Schep ze op een schaal en hou ze apart. Doe de ui in de pan en pers de knoflook erboven. Bak de ui en knoflook tot de ui gaar is. Doe vervolgens het vlees weer in de pan en schep de koriander, komijn, paprikapoeder en wat zout en peper erdoor.
  • Voeg de tomatenpuree en 250 ml water toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en plaats het voor 30 minuten in de oven. Snij ondertussen de aardappelen en pruimen in stukjes en maak de cous cous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal na 30 minuten de braadpan uit de oven en schep de pruimen, aardappelen en 4 eetlepels water erdoor. Zet de pan weer terug in de oven en laat het nogmaals 30 minuten bakken tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Garneer de stoofpot met peterselie en serveer met de couscous.