Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Met zoete aardappel
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 20 min
  • Wachttijd: Wachttijd 1 uur
  • Klaar in: Klaar in 1 uur 20
  • Kcal: Calorieën 115

Deze stoofschotel met lamsvlees, zoete aardappelen gedroogde pruimen is favoriet, en heerlijk met couscous. Maak lekker zelf en serveer heerlijk mals lamsvlees met Marokkaanse smaken met exotische kruiden.

Marokkaanse kruiden

Marokko heeft een groot aanbod van heerlijk ruikende Marokkaanse kruiden. De belangrijkste in de Marokkaanse keuken zijn munt, kaneel, komijn, kardemom, gember, koriander, saffraan en peper. Hierdoor kun je gerechten op smaak brengen en gerechten mooier maken. Vooral met saffraan. Naast de bijzondere smaak die het een gerecht geeft, geeft het ook een warme, gele kleur.

Ook lekker: Marokkaanse zoete aardappelsalade.

Marokkaanse sambal

Marokkaanse sambal oftewel harissa, is een erg belangrijke smaakmaker. Een pittige rode saus van pepers, tomaat, komijn, koriander, zout, olijfolie en knoflook. Ra’s el-hanout, ook heel bekend bevat meer dan 20 specerijen, waaronder kardemom, kruidnagel, piment, kurkuma, kaneel, gember, foelie, nootmuskaat en zwarte peper. De ingrediënten worden geroosterd en gemalen. Wel eens gemaakt Marokkaanse sambal?

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees recept

Marokkaanse stoofpot

3.4 van 201 stemmen
Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokaans
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 20 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Porties 4 personen
calorieën 115

Ingrediënten

  • 2 tl olijfolie
  • 500 gr lamsvlees
  • 1 rode ui
  • 3 teen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse peterselie
  • 75 gr pruimen gedroogd en pitloos
  • 600 gr zoete aardappelen
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 gr couscous

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote braadpan die ook in de oven mag. Snipper de ui en snij het vlees in blokjes.
  • Verhit de olie in de braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in de pan tot ze bruin zijn. Schep ze op een schaal en hou ze apart. Doe de ui in de pan en pers de knoflook erboven. Bak de ui en knoflook tot de ui gaar is. Doe vervolgens het vlees weer in de pan en schep de koriander, komijn, paprikapoeder en wat zout en peper erdoor.
  • Voeg de tomatenpuree en 250 ml water toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en plaats het voor 30 minuten in de oven. Snij ondertussen de aardappelen en pruimen in stukjes en maak de cous cous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal na 30 minuten de braadpan uit de oven en schep de pruimen, aardappelen en 4 eetlepels water erdoor. Zet de pan weer terug in de oven en laat het nogmaals 30 minuten bakken tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Garneer de stoofpot met peterselie en serveer met de couscous.

Dit recept valt onder

Marokkaans
Oven
Hoofdgerecht

Meer marokkaans

Marokkaanse couscoussalade

Marokkaanse couscoussalade

Couscous met munt, koriander en feta een vereiste voor de salade versie.

Marokkaanse kip tajine

Marokkaanse kip tajine

Kruidige kip, vol met groenten, heerlijk met couscous.

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergine met bite! Smaakt heerlijk, vegetarisch en simpel te maken.

Meer marokkaanse recepten