Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 35m
  • Klaar in: 1:35 h

Deze stoofschotel met lamsvlees, zoete aardappelen gedroogde pruimen is favoriet! Heerlijk met couscous. Maak hem zelf en serveer heerlijk mals lamsvlees met Marokkaanse smaken met exotische kruiden.

Marokaanse kruiden ruiken heerlijk!

Marokko heeft een groot aanbod van heerlijk ruikende kruiden. De belangrijkste in de Marokkaanse keuken zijn munt, kaneel, komijn, kardemom, gember, koriander, saffraan en peper. Hierdoor kun je gerechten op smaak brengen en gerechten mooier maken. Vooral met saffraan. Naast de bijzondere smaak die het een gerecht geeft, geeft het ook een warme, gele kleur.

Marokkaanse sambal oftewel harissa, is een erg belangrijke smaakmaker. Een pittige rode saus van pepers, tomaat, komijn, koriander, zout, olijfolie en knoflook. Ra’s el-hanout, ook heel bekend bevat meer dan 20 specerijen, waaronder kardemom, kruidnagel, piment, kurkuma, kaneel, gember, foelie, nootmuskaat en zwarte peper. De ingrediënten worden geroosterd en gemalen.

Ingrediënten

  • 2 theelepels olijfolie
  • 500 gram lamsvlees zonder bot en vet
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Verse peterselie
  • 75 gram ontpitte en gedroogde pruimen
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 300 gram couscous

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote braadpan die ook in de oven mag. Snipper de ui en snij het vlees in blokjes.

Stap2

Verhit de olie in de braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in de pan tot ze bruin zijn. Schep ze op een schaal en hou ze apart. Doe de ui in de pan en pers de knoflook erboven. Bak de ui en knoflook tot de ui gaar is. Doe vervolgens het vlees weer in de pan en schep de koriander, komijn, paprikapoeder en wat zout en peper erdoor.

Stap3

Voeg de tomatenpuree en 250 ml water toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en plaats het voor 30 minuten in de oven. Snij ondertussen de aardappelen en pruimen in stukjes en maak de cous cous volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap4

Haal na 30 minuten de braadpan uit de oven en schep de pruimen, aardappelen en 4 eetlepels water erdoor. Zet de pan weer terug in de oven en laat het nogmaals 30 minuten bakken tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Garneer de stoofpot met peterselie en serveer met de couscous.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

155

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab