Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Favoriet!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 1 uur 35 min
Naar het recept

Deze stoofschotel met lamsvlees, zoete aardappelen gedroogde pruimen is favoriet! Heerlijk met couscous. Maak hem zelf en serveer heerlijk mals lamsvlees met Marokkaanse smaken met exotische kruiden.

Marokaanse kruiden ruiken heerlijk!

Marokko heeft een groot aanbod van heerlijk ruikende kruiden. De belangrijkste in de Marokkaanse keuken zijn munt, kaneel, komijn, kardemom, gember, koriander, saffraan en peper. Hierdoor kun je gerechten op smaak brengen en gerechten mooier maken. Vooral met saffraan. Naast de bijzondere smaak die het een gerecht geeft, geeft het ook een warme, gele kleur.

Marokkaanse sambal oftewel harissa, is een erg belangrijke smaakmaker. Een pittige rode saus van pepers, tomaat, komijn, koriander, zout, olijfolie en knoflook. Ra’s el-hanout, ook heel bekend bevat meer dan 20 specerijen, waaronder kardemom, kruidnagel, piment, kurkuma, kaneel, gember, foelie, nootmuskaat en zwarte peper. De ingrediënten worden geroosterd en gemalen.

Ingrediënten

  • 2 tl olijfolie
  • 500 gr lamsvlees
  • 1 ui
  • 3 teen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse peterselie
  • 75 gr pruimen, gedroogd en pitloos
  • 600 gr zoete aardappelen
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 gr couscous

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een grote braadpan die ook in de oven mag. Snipper de ui en snij het vlees in blokjes.
  2. 2Verhit de olie in de braadpan op hoog vuur. Bak het vlees in de pan tot ze bruin zijn. Schep ze op een schaal en hou ze apart. Doe de ui in de pan en pers de knoflook erboven. Bak de ui en knoflook tot de ui gaar is. Doe vervolgens het vlees weer in de pan en schep de koriander, komijn, paprikapoeder en wat zout en peper erdoor.
  3. 3Voeg de tomatenpuree en 250 ml water toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en plaats het voor 30 minuten in de oven. Snij ondertussen de aardappelen en pruimen in stukjes en maak de cous cous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4Haal na 30 minuten de braadpan uit de oven en schep de pruimen, aardappelen en 4 eetlepels water erdoor. Zet de pan weer terug in de oven en laat het nogmaals 30 minuten bakken tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Garneer de stoofpot met peterselie en serveer met de couscous.
Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...

Ook marokkaanse gerechten

Marokkaanse couscoussalade

Marokkaanse couscoussalade

Couscous met munt, koriander en feta een vereiste voor de salade versie.

Marokkaanse kip tajine

Marokkaanse kip tajine

Kruidige kip, vol met groenten, heerlijk met couscous.

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergine met bite! Smaakt heerlijk, vegetarisch en simpel te maken.

Meer marokkaanse recepten