Risotto met champignons en parmezaan, een vega recept met paddenstoelen. Maak eenvoudig deze heerlijke risotto en garneer met rucola.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 455
Ingrediënten
1ui
400grchampignons
1elolijfolie
300grrisottorijst
1elItaliaanse kruiden
150mlwitte wijn
800mlgroentebouillon
30grboter
100grparmezaanse kaas
handje peterselievers
40grrucola
Instructies
Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit een stoofpan met olie en fruit hierin de ui.
Voeg de risottorijst, Italiaanse kruiden en versgemalen peper toe en fruit deze mee.
Als de risottorijst glazig is geworden, voeg dan de droge witte wijn en een scheut groentebouillon toe.
Voeg telkens een scheutje bouillon toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto gaar is.
Roer de boter en de parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met champignons in diepe borden, garneer met een handje rucola en gehakte peterselie.