Ga terug
+ servings
Risotto met champignons en parmezaan

Risotto met champignons

3.6 van 94 stemmen
Recept afdrukken
Risotto met champignons en parmezaan, een vega recept met paddenstoelen. Maak eenvoudig deze heerlijke risotto en garneer met rucola.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 455

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gr champignons
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr risottorijst
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 ml witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 30 gr boter
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • handje peterselie vers
  • 40 gr rucola

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit een stoofpan met olie en fruit hierin de ui.
  • Voeg de risottorijst, Italiaanse kruiden en versgemalen peper toe en fruit deze mee.
  • Als de risottorijst glazig is geworden, voeg dan de droge witte wijn en een scheut groentebouillon toe.
  • Voeg telkens een scheutje bouillon toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto gaar is.
  • Roer de boter en de parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met champignons in diepe borden, garneer met een handje rucola en gehakte peterselie.