Smeuïge risotto met champignons en parmezaan

Smeuïge risotto met champignons en parmezaan

Geniet van een heerlijke vega-variant met risotto met champignons en parmezaanse kaas, een eenvoudig gerecht om zelf te maken. Voeg wat rucola toe voor een frisse touch. Zelf risotto maken lijkt misschien ingewikkeld, maar met dit recept is het een fluitje van een cent. Risotto met champignons maak je zo!

Zelfs als je niet vegetarisch bent, zul je niets missen aan dit risottorecept. Champignons zijn perfect als vleesvervanger vanwege hun vlezige structuur. Je kunt variëren met paddenstoelen zoals kastanjechampignons, shiitakes en oesterzwammen naar smaak.

Ook lekker: paddenstoelenstoof met balsamico en rode wijn, een heerlijk vegan herfstgerecht.

Risotto met champignons en parmezaan

Risotto met champignons

3.6 van 94 stemmen
Recept afdrukken
Risotto met champignons en parmezaan, een vega recept met paddenstoelen. Maak eenvoudig deze heerlijke risotto en garneer met rucola.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 455

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gr champignons
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr risottorijst
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 ml witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • 30 gr boter
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • handje peterselie vers
  • 40 gr rucola

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit een stoofpan met olie en fruit hierin de ui.
  • Voeg de risottorijst, Italiaanse kruiden en versgemalen peper toe en fruit deze mee.
  • Als de risottorijst glazig is geworden, voeg dan de droge witte wijn en een scheut groentebouillon toe.
  • Voeg telkens een scheutje bouillon toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto gaar is.
  • Roer de boter en de parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met champignons in diepe borden, garneer met een handje rucola en gehakte peterselie.

Maak de champignon risotto eventueel af met geroosterde pijnboompitten.

Ook lekker: tomaten risotto met feta, zongedroogde tomaat en knoflook, een heerlijk Italiaans gerecht in een half uur op tafel.

Dit recept valt onder

Meer risotto gerechten

Risotto met truffel en parmezaan

Risotto met truffel en parmezaan

Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken, risotto.

Risotto met courgette en kastanjechampignons

Risotto met courgette en kastanjechampignons

Heerlijk vegetarisch herfstrecept. Snel klaar, een hit voor het hele gezin.

Tomaten-risotto met feta

Tomaten risotto met feta

Vegetarisch risotto recept met krummel van feta en rucola, super eenvoudig.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024