Risotto met champignons en parmezaan

Risotto met champignons en parmezaan

Vega recept met paddestoelen
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 40 min
  • Klaar in: Klaar in 45 min
  • Kcal: Calorieën 455

Risotto met champignons en parmezaan, ’n vega recept met paddenstoelen. Eenvoudig risotto gerecht om zelf te maken. Maak deze variant zelf en maak ’t af met rucola. Misschien heb ook jij het idee dat zelf risotto maken moeilijk is, maar niets is minder waar. Paddenstoelenrisotto maak je zó.

Champignons als vleesvervanger

Ook als je niet vegetarisch bent zal je niet veel missen aan dit risotto recept. Champignons als vleesvervanger, perfect met z’n vlezige structuur. Naar smaak kan je met de paddenstoelen variëren, denk aan een mix van kastanjechampignons, shiitakes en oesterzwammen.

Ook lekker: Paddenstoelenstoof maken met balsamico en rode wijn, ’n super lekker vega en vegan herfststoof recept.

Risotto met champignons en parmezaan

Risotto met champignons en parmezaan

3.6 van 94 stemmen
Recept afdrukken
Risotto met champignons en parmezaan, een vega recept met paddenstoelen. Maak eenvoudig deze heerlijke risotto en garneer met rucola.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Kcal 455

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 150 ml witte wijn
  • 175 ml groentebouillon
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 30 gr boter
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 400 gr risottorijst
  • handje peterselie
  • 1 l water
  • 75 gr rucola

Instructies

  • Snipper de ui en snij de champignons in vieren. Verhit een stoofpan met de olie en fruit hierin de ui. Voeg kort daarna de kastanjechampignons toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan ook de risotto rijst, Italiaanse kruiden en peper toe en fruit deze mee.
  • Als de risotto rijst glazig geworden is, voeg dan de droge witte wijn en de groentebouillon toe. Voeg telkens een scheutje water toe wanneer de risotto rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto rijst gaar is.
  • Maak de risotto af door de boter en de parmezaanse kaas door de risotto te scheppen. Serveer de risotto in een diep bord maak af met een handje rucola en gehakte peterselie. Risotto met paddenstoelen maak je zó.

Maak eventueel af met geroosterde pijnboompitten.

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, ’n heerlijk Italiaans gerecht in ’n half uur aan tafel.

Meer risotto gerechten

Risotto met truffel en parmezaan

Risotto met truffel en parmezaan

Een heerlijk, Italiaans gerecht dat super eenvoudig is om zelf te maken, risotto.

Risotto met courgette en kastanjechampignons

Risotto met courgette en kastanjechampignons

Heerlijk vegetarisch herfstrecept. Snel klaar, een hit voor het hele gezin.

Tomaten-risotto met feta

Tomaten risotto met feta

Vegetarisch risotto recept met krummel van feta en rucola, super eenvoudig.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen

Wat vind je van het recept?