Smeuïge risotto met champignons en parmezaan
Geniet van een heerlijke vega-variant met risotto met champignons en parmezaanse kaas, een eenvoudig gerecht om zelf te maken. Voeg wat rucola toe voor een frisse touch. Zelf risotto maken lijkt misschien ingewikkeld, maar met dit recept is het een fluitje van een cent. Risotto met champignons maak je zo! Zelfs als je niet vegetarisch bent, zul je niets missen aan dit risottorecept. Champignons zijn perfect als vleesvervanger vanwege hun vlezige structuur. Je kunt variëren met paddenstoelen zoals kastanjechampignons, shiitakes en oesterzwammen naar smaak.
Ook lekker: paddenstoelenstoof met balsamico en rode wijn, een heerlijk vegan herfstgerecht.
Ingrediënten
- 1 ui
- 400 gr champignons
- 1 el olijfolie
- 300 gr risottorijst
- 1 el Italiaanse kruiden
- 150 ml witte wijn
- 800 ml groentebouillon
- 30 gr boter
- 100 gr parmezaanse kaas
- handje peterselie vers
- 40 gr rucola
Instructies
- Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit een stoofpan met olie en fruit hierin de ui.
- Voeg kort daarna de kastanjechampignons toe en bak deze een paar minuten mee.
- Voeg de risottorijst, Italiaanse kruiden en versgemalen peper toe en fruit deze mee.
- Als de risottorijst glazig is geworden, voeg dan de droge witte wijn en een scheut groentebouillon toe.
- Voeg telkens een scheutje bouillon toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hiermee door totdat de risotto gaar is.
- Roer de boter en de parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met champignons in diepe borden, garneer met een handje rucola en gehakte peterselie.
Maak de champignon risotto eventueel af met geroosterde pijnboompitten.
Ook lekker: tomaten risotto met feta, zongedroogde tomaat en knoflook, een heerlijk Italiaans gerecht in een half uur op tafel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?