Romige preisoep met bieslook en room, makkelijk te maken gewoon een lekker licht soep recept. De soep is zo klaar.
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 274
Ingrediënten
2preien
1ui
500ml(kippen)bouillon
100mlkookroom
2elbieslook
Instructies
Snij de prei in ringen en pel en snipper de ui klein. Verhit een soeppan met 1 el olijfolie en bak hierin de ui en prei een paar minuten. Snij de bieslook fijn.
Schenk de bouillon bij de ui en prei en laat zo’n 10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor. Breng op smaak met peper en een snuf zout en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de bieslook voor of na het pureren bij de soep.