Ga terug
+ servings
Pesto maken

Pesto maken

3.9 van 19 stemmen
Recept afdrukken
Hoe maak je een groene pesto? | Slechts 5 ingrediënten | Klaar in 10 min | Eenvoudig en lekker zelf te maken!
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 3 Personen
calorieën 374

Ingrediënten

  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 40 gr basilicum
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 2½  el geroosterde pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook

Instructies

  • Rasp de parmezaan. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en pers de knoflook. Doe de parmezaan, basilicum, knoflook en de olie in een hoge mengbeker.
  • Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in de koekenpan en verhit ze op een laagvuur. Bij het bakken in de pan moet je regelmatig schudden zodat ze gelijkmatig verkleuren.
  • De pijnboompitten kunnen bij de mengbeker en pureer met de staafmixer tot pesto, of met de hand met een vijzel. Mocht de pesto iets te dik blijven kun je nog een klein beetje olijfolie toevoegen. Breng op smaak met vers gemalen peper. Groene pesto maken doe je zó.