Hoe maak je een groene pesto? | Slechts 5 ingrediënten | Klaar in 10 min | Eenvoudig en lekker zelf te maken!
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 3Personen
calorieën 374
Ingrediënten
40grParmezaanse kaas
40grbasilicum
80mlolijfolieextra vergine
2½ elgeroosterde pijnboompitten
½teentjeknoflook
Instructies
Rasp de parmezaan. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en pers de knoflook. Doe de parmezaan, basilicum, knoflook en de olie in een hoge mengbeker.
Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in de koekenpan en verhit ze op een laagvuur. Bij het bakken in de pan moet je regelmatig schudden zodat ze gelijkmatig verkleuren.
De pijnboompitten kunnen bij de mengbeker en pureer met de staafmixer tot pesto, of met de hand met een vijzel. Mocht de pesto iets te dik blijven kun je nog een klein beetje olijfolie toevoegen. Breng op smaak met vers gemalen peper. Groene pesto maken doe je zó.