Hoe maak je een groene pesto?

Groene pesto
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 5
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Pesto, wie houd er niet van? Het is zo makkelijk om zelf te maken en erg snel klaar. Buiten dat is het veel lekkerder als uit een potje.

Recept zelf pesto maken

Een vers basilicum plantje staat eigenlijk altijd wel op ons aanrecht en aangezien we fan zijn van de Italiaanse keuken is er meestal wel een stuk parmezaan in de koelkast aanwezig. Pijnboompitten zijn meestal gelijk op als ik deze rooster maar ook deze liggen altijd in de voorraadkast. Veel meer heb je dan ook niet nodig, verse knoflook en nog een lekkere olijfolie.

Pijnboompitten bakken in de koekenpan

Pijnboompitten kun je het beste roosteren in de koekenpan, blijf er wel bij staan want het is zo klaar.
Er zitten best wat vitamines in pijnboompitten voornamelijk vitamine B11. Ze bevatten veel calorieën maar voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetten.

Ingrediënten

  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 40 g basilicum
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 2,5 el geroosterde pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook

Bereidingswijze

Stap1

Rasp de parmezaan. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en pers de knoflook. Doe de parmezaan, basilicum en de olie in een hoge mengbeker.

Stap2

Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in de koekenpan en verhit ze op een laagvuur. Bij het bakken in de pan moet je regelmatig schudden zodat ze gelijkmatig verkleuren.

Stap3

De pijnboompitten kunnen bij de mengbeker en pureer met de staafmixer tot pesto, of met de hand met een vijzel. Mocht de pesto iets te dik blijven kun je nog een klein beetje olijfolie toevoegen. Serveer in een leuk schaaltje.

Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Waardeer dit recept

5 personen hebben dit recept gewaardeerd

220

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab