Hoe maak je een groene pesto?

Hoe maak je een groene pesto?

Met 5 ingrediënten, zó klaar
 • Aantal: 5
 • Bereidingstijd: 5 min
 • Klaar in: 5 min

Pesto, wie houd er niet van? Het is zo makkelijk om zelf te maken en erg snel klaar. Buiten dat is het veel lekkerder als uit een potje. Hoe maak je een groene pesto? Met 5 ingrediënten, zó klaar.

Recept zelf pesto maken

Een vers basilicum plantje staat eigenlijk altijd wel op ons aanrecht en aangezien we fan zijn van de Italiaanse keuken is er meestal wel een stuk parmezaan in de koelkast aanwezig. Pijnboompitten zijn meestal gelijk op als ik deze rooster maar ook deze liggen altijd in de voorraadkast. Veel meer heb je dan ook niet nodig, verse knoflook en nog een lekkere olijfolie. Dit recept zelf pesto maken is een makkie.

Pijnboompitten bakken in de koekenpan

Pijnboompitten kun je het beste roosteren in de koekenpan, blijf er wel bij staan want ze zijn zo klaar. Er zitten best wat vitamines in pijnboompitten, voornamelijk vitamine B11. Ze hebben veel calorieën maar voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetten. Pijnboompitten bakken in de koekenpan doe je zó!

Ingrediënten

 • 40 gr Parmezaanse kaas
 • 40 gr basilicum
 • 80 ml extra vergine olijfolie
 • 2,5 el geroosterde pijnboompitten
 • ½ teentje knoflook
Pesto maken voorbereiding

Pesto maken doe je zó!

 1. Rasp de parmezaan. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en pers de knoflook. Doe de parmezaan, basilicum en de olie in een hoge mengbeker.
 2. Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in de koekenpan en verhit ze op een laagvuur. Bij het bakken in de pan moet je regelmatig schudden zodat ze gelijkmatig verkleuren.
 3. De pijnboompitten kunnen bij de mengbeker en pureer met de staafmixer tot pesto, of met de hand met een vijzel. Mocht de pesto iets te dik blijven kun je nog een klein beetje olijfolie toevoegen. Serveer in een leuk schaaltje. Pesto maken doe je zó!

Pasta tonijn, pasta pesto recept, erg lekker en zó klaar!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.8. van 5 stemmen.
Please wait...