Hoe maak je een groene pesto?

Hoe maak je een groene pesto?

Met 5 ingrediënten zó klaar
  • Aantal: Aantal 3
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 5 min
  • Klaar in: Klaar in 10 min
  • Kcal: Calorieën 374

Pesto wie is er niet dol op. Hoe maak je een groene pesto? Met 5 ingrediënten; basilicum, parmezaan, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en ’t is zo klaar, makkelijk zelf te maken en veel lekkerder als uit ’n potje.

Recept zelf pesto maken

Verse basilicum staat meestal op ’t aanrecht. En als je ’n fan bent van de Italiaanse keuken ligt er meestal ook wel een stuk parmezaan in de koelkast. Pijnboompitten uit de voorraadkast. Veel meer heb je niet nodig, verse knoflook en olijfolie. ’t Recept zelf groene pesto met 5 ingrediënten maak je zó.

Pijnboompitten bakken in de koekenpan

Pijnboompitten kun je het beste roosteren in de koekenpan, blijf er wel bij staan want ze zijn zo klaar. Er zitten best wat vitamines in pijnboompitten, voornamelijk vitamine B11. Ze hebben veel calorieën maar voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetten. Pijnboompitten bakken in de koekenpan doe je zó.

Ook lekker: rode pesto maken met zongedroogde tomaten en parmezaan.

Groenepestodip maken

Hoe maak je een groene pesto?

3.8 van 18 stemmen
Recept afdrukken
Hoe maak je een groene pesto? | Slechts 5 ingrediënten | Klaar in 10 min | Eenvoudig en lekker zelf te maken!
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 3 Personen
Kcal 374

Ingrediënten

  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 40 gr basilicum
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 2½  el geroosterde pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook

Instructies

  • Rasp de parmezaan. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en pers de knoflook. Doe de parmezaan, basilicum, knoflook en de olie in een hoge mengbeker.
  • Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in de koekenpan en verhit ze op een laagvuur. Bij het bakken in de pan moet je regelmatig schudden zodat ze gelijkmatig verkleuren.
  • De pijnboompitten kunnen bij de mengbeker en pureer met de staafmixer tot pesto, of met de hand met een vijzel. Mocht de pesto iets te dik blijven kun je nog een klein beetje olijfolie toevoegen. Breng op smaak met vers gemalen peper. Groene pesto maken doe je zó.

Ook lekker: pasta met tonijn en pesto recept, zó klaar.

Of dip je groene pesto op je pizza Margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden, ’n Napolitaanse pizza.

Pesto maken voorbereiding

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen