Hoe maak je een groene pesto?
Pesto wie is er niet dol op. Hoe maak je pesto? Met 5 ingrediënten; basilicum, parmezaan, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en 't is zo klaar, makkelijk zelf te maken en veel lekkerder als uit 'n potje. Pijnboompitten kun je het beste roosteren in de koekenpan, blijf er wel bij staan want ze zijn zo klaar. Er zitten best wat vitamines in pijnboompitten, voornamelijk vitamine B11. Ze hebben veel calorieën maar voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetten.
Zelf pesto maken
Verse basilicum staat meestal op het aanrecht. En als je een fan bent van de Italiaanse keuken ligt er meestal ook wel een stuk Parmezaan in de koelkast. Pijnboompitten uit de voorraadkast. Veel meer heb je niet nodig, verse knoflook en olijfolie. Het recept zelf groene pesto met 5 ingrediënten maak je zo.
Ook lekker: rode pesto maken met zongedroogde tomaten en parmezaan.
Ingrediënten
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 40 gr basilicum
- 80 ml olijfolie extra vergine
- 2½ el geroosterde pijnboompitten
- ½ teentje knoflook
Instructies
- Rasp de parmezaan. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en pers de knoflook. Doe de parmezaan, basilicum, knoflook en de olie in een hoge mengbeker.
- Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in de koekenpan en verhit ze op een laagvuur. Bij het bakken in de pan moet je regelmatig schudden zodat ze gelijkmatig verkleuren.
- De pijnboompitten kunnen bij de mengbeker en pureer met de staafmixer tot pesto, of met de hand met een vijzel. Mocht de pesto iets te dik blijven kun je nog een klein beetje olijfolie toevoegen. Breng op smaak met vers gemalen peper. Groene pesto maken doe je zó.
Ook lekker: pasta met tonijn en pesto recept, zó klaar.
Of dip je groene pesto op je pizza Margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden, 'n Napolitaanse pizza.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?