Maak een heerlijk klassiek crostini recept met tomaat. Perfect voor een Italiaanse lunch of picknick. Eenvoudig te maken en altijd een succes.
Gang Borrelhapje, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 266
Ingrediënten
4tomaten
2ciabatta’s
2teentjesknoflook
1uirood
pepervers gemalen
olijfolie
2elkappertjes
Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het brood in 12-15 diagononale sneetjes van 1,5 cm dik. Leg de sneetjes op een grote bakplaat, bedruppel ze met 2 eetlepels van de olijfolie en bak ze 8 minuten krokant.
Snij de tomaten en ui in kleine stukjes, pers de knoflook en meng in een kom met een scheutje olijfolie, kappertjes en wat verse peper. Zet het mengsel even in de koelkast.
Neem de crostini uit de oven. Verdeel het tomatenmengsel over de krokante toastjes, druppel nog wat olijfolie en rasp de parmezaan boven deze heerlijke Italiaanse snack en serveer.