Pastinaak wortel, een stamppot recept met ui knoflook tijm en mosterd. Zonder aardappel veel groenten en smaak.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 3personen
calorieën 312
Ingrediënten
300grpastinaak
300grwortel
1ui
1teentjeknoflook
1tltijm
1elmosterd
40grroomboterongezouten
peper vers gemalen
zeezout
Instructies
Schil en snij de pastinaak en wortelen. Breng 1 liter water in een grote pan aan de kook. Voeg de pastinaak en de wortelen aan het water toe en kook samen in zo’n 20 – 25 minuten gaar.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin op laag vuur. Voeg de tijm hieraan toe en bak kort mee.
Giet de wortel en pastinaak af en doe terug in de pan. Bewaar het kookvocht. Stamp de wortelen en pastinaak fijn* en voeg de mosterd, het uienmengsel en de overgebleven roomboter toe.
Is de stamppot nog te droog? Voeg dan naar smaak wat kookvocht toe. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Pastinaak wortel puree recept dus zonder aardappel, zó maak je ’t.